Hikaru-chan - 2010-05-26 14:45:56

http://images49.fotosik.pl/1403/a68f2543ea78c55cmed.jpg


Historia


http://images39.fotosik.pl/294/09e822f6c527a9a9med.jpg

News powstał 15 września 2003 roku. Nazwa zespołu jest akronimem powstałym z nazw kierunków świata.
Jako 9-osobowy zespół wydali singiel "News Nippon", który był motywem przewodnim w Mistrzostwach świata siatkówki. Po promocji singla zespół opuścił  Moriuchi Takahiro.

http://images47.fotosik.pl/298/3caf862bedf0fd42med.jpg

Następnie News miał swój pierwszy koncert : "NEWSnow Concert: NEWS' Concert"  (jaka ambitna nazwaXD) oraz debiutancki singiel "Kibou ~Yell", który znalazł się na szczycie list Oricon. Kolejne dwa single: "Akaku Moyuru Taiyo" (2004) i Cherish (2005) - również zdobyły szczyt list. Tak samo ich pierwszy album "Touch", który sprzedał się w pierwszym tygodniu  w 164,016 egzemplarzach.
Po wydaniu 5 singla "Teppen", który również był na szczycie, w lipcu 2005 roku Uchi Hiroki został zawieszony na czas nieokreślony z powodu picia będąc nieletnim.  W styczniu 2006 natomiast z zespołu odszedł Hironori Kusano - z tego samego powodu co Uchi.
Wtedy to News wydał swój szósty singiel "Sayaendo / Hadashi nie Cinderella Boy" (marzec 2006), który był ich 5 z rzędu numerem 1.
Następnie 1 maja 2006 roku po skończonej trasie "NEWS Spring Tour" zespół został zawieszony.


http://images40.fotosik.pl/294/9d6f9e5e6b008b75.jpg

30 grudnia 2006 roku News powrócił na Johnny's  Countdown 2006-2007  jako 6-osobowy zespół. Uchi i Kusano zostali zdegradowani do pozycji stażystów. Z okazji powrotu wydali swój kolejny singiel "Hoshi wo mezashite", który okazał się kolejnym hitem i był wykorzystany w japońskiej wersji "Happy Feet" oraz wyruszyli w trasę koncertową.
7 listopada wydali jednocześnie singiel "Weeeek" oraz drugi album "Pacific" które okazały się kolejnym hitem. Kolejna trasa koncertowa  "NEWS Pacific 2007-2008" która trwała od  15.12. 2007 r. do 27.01.2008 r.  miała tak duże wzięcie, że do trasy dodano jeszcze dwa terminy i tym samym News po raz pierwszy miał koncert w Tokyo Dome.
W lutym 2008 roku wydali singiel "Taiyo no namida", który był motywem przewodnim do "Kurosagi The Movie". Przed wydaniem trzeciego albumu "Color" wydali 2 single: Summer time" (maj 2008) i "Happy Birthday" ( październik 2008) - wszystkie 3 single oraz płyta stały się numerami 1. Po wydaniu "Happy Birthday" News stał się drugim zespołem po Kinki Kids, którego 10 singli z rzędu po debiucie zostały numerami 1.
Następnie na przełomie roku 2008 i 2009 wyruszyli w trasę koncertową "News Winter Party Diamond".
29 kwietnia 2009 roku wydali swój kolejny hit "Koi no ABO" , a następnie po prawie roku przerwy 31 marca 2010 roku ukazał się ich kolejny singiel ( 12 numer 1) "Sakura Girl". Następnie w listopadzie 2010 roku wydali kolejny hit "Fighting man", a po prawie roku w 07.10.2011 z zespołu odeszli YamaP (na rzecz solowej kariery) i Ryo (na rzecz zespołu K8). I tak NEWS stał się 4-osobowy i dokładnie 15.04 .2012 powrócił ponownie "do życia" ^^
Niektórzy twierdzą, że to symboliczna data, ponieważ powstali 15 miesiąca 9 jako 9-osobowy zespół, a teraz powrócili 15 4 miesiąca jako 4-osobowy zespół:)


Członkowie zespołu:

* Koyama Keiichiro
* Kato Shigeaki
* Masuda Takahisa
* Tegoshi Yuya

Byli członkowie:

* Yamashita Tomohisa
* Ryo Nishikido
* Moriuchi Takahiro
* Uchi Hiroki
* Kusano Hironori


Dyskografia

SINGLE:
* 07.11.2003 - News Nippon
* 12.05.2004 - Kibou ~Yell~
* 11.08.2004 - Akaku Moyuru Taiyou
* 16.03.2005 - Cherish
* 13.07.2005 - Teppen
* 15.03.2006 - Sayaendou/Hadashi no Cinderella Boy
* 21.03.2007 - Hoshi wo Mezashite
* 07.11.2007 - Weeeek
* 27.02.2008 - Taiyou no Namida
* 08.05.2008 - Summer Time
* 01.10.2008 - Happy Birthday
* 29.04.2009 - Koi no ABO
* 31.03.2010 - Sakura Girl
* 03.11.2010 - Fighting Man
* 18.07.2012 - Chankapana
* 12.12.2012 - WORLD QUEST/ POKOPONPEKORYA
* 11.06.2014 - ONE-for the win-
* 07.01.2015 - KAGUYA
* 24.06.2015 - Chumu Chumu
* 20.01.2016 - Hikari no Shizuku / Touch
* 13.07.2016 - Koi wo Shiranai Kimi he
* 08.02.2017 - EMMA
* 17.01.2018 - LPS

PŁYTY:
* 27.04.2005 - Touch
* 07.11.2007 - Pacific
* 19.11.2008 - Color
* 15.09.2010 - LIVE
* 13.06.2012 - NEWS BEST
* 17.07.2013 - NEWS
* 25.02.2015 - WHITE
* 09.03.2016 - QUARTETTO
* 22.03.2017 - NEVERLAND

DVD:
* 07.04.2004 - News Nippon 0304
* 19.04.2005 - Summary of Johnny's World
* 08.08.2007 - Never Ending Wonderful Story
* 13.08.2008 - News Concert Tour Pacific 2007-2008 - The First Tokyo Dome Concert
* 04.11.2009 - NEWS Winter Party Diamond
* 22.12.2010 - NEWS LIVE!LIVE!LIVE! DOME CONCERT 2010
* 30.01.2013 - NEWS LIVE TOUR 2012 ~Utsukushii Koi ni Suruyo~
* 19.03.2014 - NEWS 10th Anniversary in Tokyo Dome
* 20.04.2016 - NEWS LIVE TOUR 2015 WHITE
* 14.12.2016 - NEWS LIVE TOUR 2016 QUARTETTO
* 24.01.2018 - NEWS LIVE TOUR 2017 Neverland

DVD SINGLE:
* 25.11.2015 - Yonjuushi

domowy szejk na mase komenda na zrobienie ścian w minecraft kody bo sims 1 jak zarobi skyrim agencje pracy w corby